Ezoic Nedir Nasıl Kurulur Resimli Anlatım

0

Ezoic Nedir? Ezoic Nasıl Krulur? Ezoic Nekadar Kazandırır?


.

Son zamanlarda Türkiye’de popüler bir çizgi yakalayan Ezoic, aslında AdSense‘nin reklam ağı ortağıdır. Yani sitenizde gösterimde olan Ezoic’e ait bütün reklamlar yine AdSense‘nin izni ile yayınlanmaktadır. bildiğiniz üzere AdSense bütün ülkelere reklam geliri konusunda eşit davranmaz iken, Türkiye’deki bütün yayıncılara eşit davranır. şöyleki ,,

Daha yolun başında bir site ile çok eski bir sitede aynı reklamları görebilirsiniz buda AdSense’nin yeni site ve eski siteye ödediği ( TBM ) Tıklama Başına Maliyetin aynı olduğunu gösterir tabi Google ve Sosyal mecralardan yapılan aramaları tenzih ederiz.

Hal böyle iken Türkiye’de bir çok yayıncı, AdSense alternatifi Reklam şirketi arayışına giriyor. Tamda burada Ezoic biçilmiş kaftan rolünü üstlendi. Bu yüzden Ezoic‘e talep git gide artış göstermekte, çünkü yaptıgı ödemeler Dolar kuru Döviz cinsinden, buda yayıncıyı cezbetmeye yeterli.

Ama bir sorun var !

Üye olan yayıncıların, Platformun İngilizce olması sebebi ile veya kurulum esnasında neler yapacağını bilmediğinden kaynaklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu konuda bir eksiklik olduğunu düşünerek Daha önce ele alınmamış şekilde en ince detayına kadar bu yazımızda Ezoic’i sizlere aktaracağız.

Ezoic Nedir ?


Ezoic 2010 yılında Facebook‘un ilk Reklam ağı Cubics’in eski CEO’su olan Dwayne Lafleur tarafından kuruldu. Yayıncı ve ziyaretçilere daha iyi bir deneyim sağlamak amacı ile kurulan Ezoic, 2016’da Google’den İşletme inovasyon ödülünü alarak uçtan uca bir platform oldu ve Avrupa Birliği’nin en büyük yatırımcısı olan Balderton Capital tarafından desteklenen karlı bir şirket oldu. Google‘nin Sertifikalı Yayıncı İş Ortağı olarak Türkiyede bir bürosu bulunmayan Şirket, 2017 yılında ülkemizdeki büyük haber siteleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Şimdi kurulum aşamasına geçelim..

Öncelikle bunu belirtelim, üye olacağınız mail bir webmail olmalı çünkü Ezoic Gmail ile yapılan üyeliklerin onaylanması biraz uzun sürebiliyor. bundan dolayı sitenizin webmail adresi ile üyelik açmanız daha sağlıklı olacaktır. Gözden geçirmeniz başka bir hususta site trafiğiniz. aylık trafiği 10K ( 10.000 ) ziyaretçi olmayan siteler onay aşamasına takılır ve üyeliği kabul edilmez .

Buradan Ezoic‘e giriş yaparak üyelik oluşturalım

Panelin hemen üs kısmında , Ana Sayfa Para Kazanma Seo gibi sekmeler mevcut

Görüntüdeki gibi Bölge olarak ‘‘Asya” seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Üyelik olışturduktan sonra hemen giriş yapabiliyorsunuz ve karşınıza aşagıdaki gibi bir ekran çıkacaktır.

Bu sekmelerden Para Kazanma sekmesine tıklayıp karşınıza cıkacak yeni bir panelde kurulum için yapmanız gerekenleri üs üste sıralanmış bir şekilde göreceksiniz.

Bu seklemleri tamamladıktan sonra Ezoic Sizin için bir yetkili atayacaktır, ve kurulumu tamamlamak adına sürekli Mail yolu ile sizinle ilteşimde olacak. Daha sonra yetkili sizden bir önceki aya ait Google Analytics verilerinin ekran görüntüleri, trafik şeklinizi, trafiğinizi sağladığınız platformların linklerini talep edecektir. Bu husuta çekinmenize gerek yok çünkü bunlar aylık 10K trafik sağlayabildiğinizi doğrulayabilmek amacı ile talep edilir. Bu aşamadan sonra sitenizin kurulumu tamamen temsilcinizin hızına bağlı.
Bir kaç gün içerisinde onay maili geldikten sonra WordPress tabanlı sitenize bir eklenti eklemeniz gerekecek.

Bu eklentiyi kurduktan 3 ila 5 saat arası bır zaman zarfında yetkili tekrar sizinle iletişime geçip Sitenizin onaylanıp onaylanmadığını aktaracaktır. Onaylandığını varsayarak yazımıza devam edelim..

Ezoic Site Hızı


Ezoic onaylanmış sitelere farklı Seo araçlarının kullanımları ile ilgili olanak sağlar, bu sayede site hızınızı maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz

Ekrandaki sekmeleri kullanarak Masaüstü Mobil Tablet gibi cihazlardan istediğinize hız ayarı yapabilir, bununla beraber sitenizin eski ve yeni halinin hızını görebileceğiniz bir panel daha cıkar karşınıza. Hızı iyi olan sitelerin ise bu seçeneği kullanmasına gerek yok deneme amacı ile ölçümleri açıp buradan ölçümlerde bulunabilirsiniz

Ezoic Analytics


Ezoic tıpkı Google Analytics gibi bir analiz aracı kullanır, fakat ikisini birbirinden ayıran bir kaç program Ezoic‘i ön planda tutuyor. Big Analytics programı ile normal Google Analytics arasındaki değerlere bakarsanız Ezoic’in aktif Kişi sayısının daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Bunun sebebi ise son beş dakika içerisinde herhangi bir işlem yapmayan misafirlerin Google Analytics tarafından Default yani sayılmadığını, bu işlemin Ezoic’te ise tam tersi son 40 Dakika da işlem yapmayan misafirlerin sayıldığını görebilirsiniz’ki buda kazançları etkileyen bir faktör.

Referal Program / Yönlendirme Programı

Bu programın, tamamının kazanç odaklı olduğunu söyleye biliriz. Davetiniz ile Ezoic’e üye olan Siteler, Sitelerinin onayını aldıktan sonra size kaznclarının %3’ünü kazandırıyorlar. Bu kazanc kesinlikle Ezoic’in kendi Havuzundan ödenir ve sizin kazaçlarınızı etkilemez.

Haftalık Kazanç / Gösterim Tablosu

Ana ekranınızda olan bu tabloda, günlük haftalık ve aylık olmak üzere üç şekilde kazanç analizini yapabilirsiniz. ve hergün yaptığınız kacanları dün ve geçen hafta arasındaki farkı istatiksel olarak okuyabilirsiniz buda Ezoic’in bu konudaki hassasiyetini gösterir.

Ödemeler

Ezoic hakkedilen ödemeleri bir sonraki ay öder, söyleki ,,

1 Nisan’da Reklam Yayıncılığına başladığınızı varsayarsak 30 Nisan’da bir aylık kazanç sağlanmıs olur. ve her ayın 4’ünde hesaplanır, Nisan ayının kazancını ise Haziran’ın 30’unda çekebilirsiniz. Gözünüzde pek büyütmeye gerek yok bu süreyi çünkü hesabınıza yatan ödemeler Dolar cinsinden olduğu için pek problem olmayacağını düşünüyoruz.

Ezoic Nedir

Her ay sonunda hesabınıza geçecek miktarın minimum 20 Dolar olması gerekir. AdSense 200TL Ezoic ise 20Dolar olarak ödeme yapar

ay sonunda 20 Doları geçmiş ödemelerinizi alabilmek için bir hesaba ihtiyacınız olacak. Ülkemiz’de Paypal olmadığı için, neredeyse Dünya genelinde enaz Paypal kadar güvenilir ve yaygın olan Payoneer ile ödeme alabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda ise Payoneer ile nasıl para çekebileceğinizi aktaracağız.

https://entube.net/internetten-para-kazanmanin-6-farkli-yolu/