Ahrefs SEMrush Ubersuggest Sizin İçin En İyi SEO Aracı Hangisi?

0

 İster içerik makaleleri arayan bir yaşam tarzı blog yazarı olun, ister yeni müşteriler çekmeye çalışan küçük bir işletme olun, arama motoru araştırması ve arama motoru optimizasyonu normal iş akışınızın bir parçası olmalıdır. Ancak hangi SEO aracını kullanmalısınız? Ahrefs ile SEMrush arasındaki fark nedir? Peki ya Ubersuggest?

Bunun gibi örtüşen işlevselliğe sahip birden fazla araç kullanarak Cambazlık yapmayı deneyebilirsiniz, ancak bu muhtemelen zamanınızın ve kaynaklarınızın en akıllıca kullanımı olmayacaktır. Ubersuggest, Ahrefs ve SEMrush arasından sadece birini seçmek zorunda olsaydınız, hangisini seçerdiniz

Hadi daha yakından bakalım.

Kullanım kolaylığı

SEO’yu kendiniz ele alıyorsanız, muhtemelen bu konuda tam bir uzman değilsinizdir. Özellikle yeni başlayan biriyseniz, ancak kendinizi orta veya ileri düzey bir kullanıcı olarak görseniz bile, ihtiyacınız olan tüm verileri hem kullanımı kolay hem de anlaşılması kolay bir şekilde sağlayan bir SEO aracına ihtiyacınız var.

Übersuggest

Ubersuggest ile başlayarak , SEO konusunda yeni olsanız bile ana kontrol panelinin oldukça temiz ve takip etmesi çok kolay olduğunu burada görebilirsiniz. Çoğu SEO aracıyla, genellikle aynı anda çok fazla grafik ve seçenekle bombardımana tutulursunuz. Ubersuggest ile, çeşitli araçlar ve işlevlerin tümü düzgün bir şekilde düzenlenirken ve sol gezinme çubuğundan erişilebilirken, hoş ve basit bir kullanıcı deneyimi elde edersiniz.

Ana Ubersuggest anahtar kelime araştırma aracını kullanmak için, anahtar kelimenizi üstteki açık arama çubuğuna yazmanız yeterlidir. Anahtar kelimeye genel bakış, arama hacmini, o anahtar kelime için web sayfalarını dizine eklemenin SEO zorluğunu, ödenen zorluğu ve TBM’yi, tümü size daha fazla bilgi gösteren vurgulu noktalarla incelemeyi kolaylaştırır. Anahtar kelime fikirleri ve içerik fikirleri için aşağı kaydırın. Basit ve mantıklı. Bir acemi bile birkaç saniye içinde nasıl kullanılacağını öğrenebilir.

Ahref’ler

Karşılaştırıldığında, Ahrefs aynı anda çok sayıda veri sunuyor. Bu, onu daha hızlı ayrıştırabilen daha deneyimli webmaster’lar için yararlı olabilir, ancak bu ortalama bir kullanıcı için bunaltıcı olabilir.

Üstte biraz gezinme, solda biraz daha gezinme, sağ üstte ek düğmeler, birden çok kutu ve sütun ve ek veriler içeren tablolar var… bu çok fazla. Bu, hem erişmek istediğiniz işlevselliği bulma hem de sağladığı verileri nasıl okuyup yorumlayacağınız açısından burada kesin bir öğrenme eğrisidir. Ancak bunu yaptığınızda, bilgi zenginliği gerçekten güçlüdür ve SEO çabalarınıza rehberlik edebilir.

SEMrush

SEMrush ile daha deneyimli bir kullanıcıyı hedeflediğiniz sürece Ahrefs’e benzer bir yaklaşım elde edersiniz. Arayüz, üstte ve yan tarafta çok fazla gezinme ile iştir. Örneğin, özellikle kontrol panelinde ilerlerken ve bir site denetimi gerçekleştirirken çok metin ağırlıklı. Veriler oldukça yoğun ve ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı öğrenmeniz biraz zaman alacaktır. Ortaya çıkan grafik ve tablolardaki ek renk kodlaması yine de yardımcı olur.

Bununla birlikte, SEMRush’un rekabette öne çıktığı yer, diğerlerinin bu yönde eksik olduğu sosyal medya sinyallerine ve rakip analizine odaklanmasıdır. Premium kullanıcılar, markaların ve site sahiplerinin tüm sosyal profillerini tek bir platformda yönetmelerine ve izlemelerine olanak tanıyan Sosyal Medya Araç Setine erişebilir.

Anahtar Kelime Araştırması

Tipik bir anahtar kelime incelemesi söz konusu olduğunda Ahrefs, SEMrush ve Ubersuggest arasında elde edeceğiniz deneyimi karşılaştıralım. Blogunuzda keşfedilecek potansiyel konu fikirleri aradığınızı varsayalım.

Ahref’ler

Ahrefs’de, ilk anahtar kelimenizi Anahtar Kelimeler gezginine girersiniz. Hemen, anahtar kelime zorluğunu (100 üzerinden), tahmini aylık arama hacmini, aylık tıklama sayısını ve tahmini TBM’yi görebileceksiniz. Uygun olduğu üzere, o ana konu için ana konuyu ve en iyi sonucu da inceleyebilirsiniz.

Daha aşağı kaydırın ve anahtar kelime fikirleri içeren bir tablo bulacaksınız. Bir bölümde aynı terimlere sahip anahtar kelime öbekleri, diğerinde sorular, diğerinde alakalı eş sıralama anahtar kelimeleri ve yeni keşfedilen anahtar kelimelerin bulunduğu bir bölüm vardır. İlk bölüm tipik olarak daha kullanışlı olanlardan biridir. Bu kategorinin altındaki “tümünü görüntüle” yi tıkladığınızda, potansiyel konularınızı daha da hassaslaştırmak için anahtar kelime zorluğuna ve hacmine göre inceleyebilir ve filtreleyebilirsiniz.

Übersuggest

Ubersuggest, ilk anahtar kelime aramasından sonra, arama hacmi ve SEO zorluğu dahil olmak üzere ekranın üst kısmında benzer bilgiler sağlar. Buna ek olarak, SEO sonuçlarını (çubuk grafik olarak) ve yaş aralığını gerçekte kaç kişinin tıkladığına dair içgörüler elde edersiniz. Önerilerden başlayarak aşağıda anahtar kelime fikirlerinin bir listesi bulunmaktadır. İlgili anahtar kelimeler, sorular, edatlar ve karşılaştırmalar için ek sekmeler vardır. Tablo daha temiz ve okunması daha kolay çünkü daha az dağınık.

Aşağıda, yayınlanan gerçek içeriğe dayalı içerik fikirlerinin bir listesi bulunmaktadır. Başlığı ve etki alanını, tahmini ziyaretleri, geri bağlantıları ve sosyal paylaşımları bir bakışta görebilirsiniz. Bu size gerçek dünyadaki fırsatlara ve performansa bir bakış sağlar.

SEMrush

SEMrush, Anahtar Kelime sihirli aracı olarak adlandırdığı şeyi sunar. Anahtar kelime araştırmanız için, diğer iki araçla aynı verileri elde edersiniz: hacim, anahtar kelime zorluğu, TBM vb. Anahtar kelimeleri dahil etme / hariç tutma, kelime sayısına / hacmine göre sıralama ve diğer filtreleme seçenekleri, veriler arasında kısa devre yapmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda kolay dışa aktarmaya da olanak tanır.

Olası alakalı anahtar kelimelerinizi daha ayrıntılı incelemek için, sol kenar çubuğundaki ilgili alt konuları veya ilgili konuları seçebilirsiniz. Bunlar listeyi daraltır ve kendinizi bir dizi değişkene göre filtreleyebilirsiniz.

Bu aracı kullanırken herhangi bir anahtar kelime veya kelime öbeği seçerken, “En İyi Rakipler” bağlantısını tıklayabilir ve bu anahtar kelime için Google’daki en son siteleri, makale URL’lerini ve başlıkları görebilirsiniz. Bu, hangi anahtar kelimelerin peşinden gitmek isteyebileceğinize karar verirken, aynı zamanda tüm verilerinizi aynı ekranda tutarken kesinlikle kullanışlı bir özelliktir.


Rakip analizi

Hedeflenecek potansiyel anahtar kelimeleri araştırmak SEO’nun bir yönüdür. SEO’nun bir başka büyük yönü de mevcut rekabete bakmaktır. Onlar için neyin işe yaradığını ve bunu nasıl daha iyi yapabileceğinizi görmek istiyorsunuz.

SEMrush

Rakip araştırması, SEMrush oyun kitabının büyük bir parçasıdır. Organik arama rakip raporuna daldığınızda, rekabetinizin kim olduğunu, genel rekabet düzeyini, paylaştığınız anahtar kelimeleri ve sitenizin onlarınkine kıyasla nasıl olduğunu görselleştiren iyi bir fikir edinirsiniz.

Bu, rekabetinizin bir kısmını sizin için radara koymanıza gerçekten yardımcı olur ve ardından geri bağlantılarına, organik anahtar kelimelerine, organik arama trafiğine ve daha fazlasına ilişkin daha fazla bilgi için herhangi bir rakibe daha derine dalarsınız. İncelenecek tonlarca grafik ve çizelge var, bu güçlü ama yeni başlayanlar için çok zor olabilir.

Ahref’ler

Ahrefs’te mesele, rekabeti tanımlamaktan çok, rekabetin ne yaptığını derinlemesine incelemekle ilgili. Site gezgini kullanarak, herhangi bir URL girebilir ve Ahrefs sıralaması, geri bağlantı sayısı (ve zaman içindeki değişim), yönlendiren alan adları, organik anahtar kelimeler vb. Bilgilerle tam bir rapor oluşturabilirsiniz.

Rakiplerinizin backlink profilini belirleyip gözden geçirerek büyük fırsatları tespit edebilirsiniz. Bir anahtar kelime boşluğu raporu çalıştırmak, fırsatları da ortaya çıkarabilir. Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, her istatistiğin veya sitenin arkasındaki analitiğe daha derinlemesine dalmak için mavi metinlerden herhangi birine sürekli olarak tıklayabilirsiniz.

Übersuggest

Ubersuggest’teki ana arama çubuğuna herhangi bir anahtar kelime girebildiğiniz gibi, herhangi bir alan adını da girebilirsiniz. Araç, bir anahtar kelime raporu yerine bir etki alanına genel bakış aradığınızı otomatik olarak belirleyecektir. Bunu yaptığınızda, organik anahtar kelimeler, organik aylık trafik, alan puanı, geri bağlantılar ve daha fazlası dahil olmak üzere bu alan hakkında bilgi edinirsiniz.

Ayrıca tahmini ziyaretler, geri bağlantılar ve sosyal paylaşımlar dahil en iyi SEO sayfalarını ve en iyi SEO anahtar kelimelerini hacim, konum ve tahmini ziyaretlerle ilgili verilerle birlikte ortaya çıkaracaksınız. 

Buradaki katma değer, rakip analizi ile anahtar kelime zorluğu arasında hızla geçiş yapabilmenizdir. Bu, hangi anahtar kelimelerin ve arama ifadelerinin peşinden gitmeye değer olduğuna ve hangilerinin çok rekabetçi olabileceğine karar vermenizi sağlayacaktır. Ara sıra ikili bölünmüş ekran raporlarıyla, bunu takip etmek genellikle diğer platformlara göre çok daha kolaydır.


Fiyatlandırma ve Değer

Şimdi Ahrefs, SEMrush ve Ubersuggest’in karşılaştırmasını görebildiğinize göre, gerçekte hangi SEO aracını kullanmalısınız? Odada henüz bahsetmediğimiz bir fil var: fiyat. Yukarıda tartıştığımız türden işlevselliği elde etmek için, genellikle ücretli bir hesaba kaydolmanız gerekir.

SEMrush durumunda, en azından 7 günlük ücretsiz denemeye kaydolana kadar hiçbir şey yapamazsınız. Bundan sonra, en ucuz “Pro” planı aylık 99,95 ABD dolarıdır. Ahrefs ile siz de bir deneme için kayıt olana kadar hiçbir şey yapamazsınız, onlarınki 7 günlük 7 $ ‘dır. Ardından, “Lite” planı için fiyatlandırma da aylık 99 $ ‘dan başlar.

Ubersuggest’te durum böyle değil. Kaydolmanıza gerek kalmadan hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak birkaç arama yaptıktan sonra Google hesabınızı kullanarak oturum açmanız istenir. Bu hala ücretsizdir ve Ubersuggest’teki çok sayıda özellik ve işlev, bu “freemium” modeli kapsamında size hala hiçbir maliyeti yoktur.

Ve “ücretsiz” planı dilediğiniz kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Bir noktada yükseltmeyi seçseniz bile, bireysel plan ayda 29 dolardan başlar. Bu, Ahrefs veya SEMrush’tan önemli ölçüde daha ucuzdur.


Peki Hangi SEO Aracı En İyi?

Ahrefs ve SEMRush, Buraya kadar İyi

İşlevselliğin nasıl karşılaştırılabilir olduğunu ve kullanım kolaylığının daha iyi olduğunu düşündüğünüzde, Ubersuggest tüm SEO ihtiyaçlarınız için dikkate değer bir değer sunar.

Bu incelemede vurgulanan üç platformun her birine bakıldığında, blogcular için hangi SEO aracının doğru olduğu ve bu Ubersuggest olduğu konusunda net bir kesişme var.

Para yönetimi, içerik oluşturma, blog oluşturma başarısı ve SEO ile iyileştirilmiş sıralama söz konusu olduğunda neredeyse tüm kararlar için her zaman en büyük öneme sahip olduğundan, Ubersuggest yalnızca rekabetle neredeyse aynı anahtar kelime izleme ve rakip analizi sunarak kalabalığın arasından sıyrılıyor.