AdSense Ödemesi veya AdSense nasıl ve ne zaman ödeme yapar

Reklamlardan gelir elde etmek için AdSense’i kullanan web sitesi sahipleri için en önemli sorulardan bazıları, paralarını nasıl alacakları hakkındadır. Bu nedenle bu makalede, müşterilerimin ve yorumcularımın AdSense ödemeleriyle ilgili olarak bana sormaya devam ettiği en önemli soruları listeledim.

Ne ayarlamam gerekiyor?

Google AdSense tarafından ödeme almadan önce ödeme bilgilerini ayarlamanız gerekir:

  • doğru posta adresi (ve onaylayın)
  • vergi bilgilerini sağlayın (tüm ülkeler için geçerli değildir)
  • Ödeme Yöntemini Seçin

Siz tüm bilgileri girene kadar AdSense parayı sizin için tutacaktır. Böylece, tüm ödeme kurulumunu tamamlamadan AdSense’i kullanmaya başlayabilir ve reklamlardan para kazanabilirsiniz. Yine de kurulum işlemini tamamlayana kadar AdSense arka ucunuzda bildirimler görmelisiniz.

AdSense tarafından ne zaman ödeme alacağım?

AdSense, tam bir aylık dönem için gelirinizi hesaplar. Ay bittikten sonra, AdSense’in kazançlarınızı incelemesi ve ödemeyi tamamlamadan önce yanlış gösterimleri ve tıklamaları belirlemesi birkaç hafta sürer. Bu gözden geçirme normalde bir sonraki ayın 20’sine kadar yapılır. Google AdSense, ödemeleri sonraki ayın son haftasında gönderir.

Özetle, bu, gelirinizi oluşturduktan sonraki ay başlayan tipik bir ödeme zaman çizelgesidir.

Ayın 3’ükazançlar kesinleştirilir, geçersiz tıklamalar için gelir azaltılır
20’siödeme yönteminizde değişiklik yapmak için son şansınız
21. – 26.ödeme AdSense tarafından gönderilecek, değişiklik artık mümkün değil
27. iki ay sonraalmadıysanız başka bir ödemeyi yeniden gönderebilirsiniz

Zaman çizelgeleri, bulunduğunuz saat dilimine bağlı olarak veya belirli bir işlemin yapıldığı gün hafta sonu ya da resmi tatil gününe denk geliyorsa değişebilir.

Ödeme yöntemine bağlı olarak ödemenin kendisi biraz zaman alabilir. İşte bazı yöntemler ve para size ulaşana kadar geçen süre:

Posta ile çekler1-2 hafta
Elektronik transfer15 gün
EFT ödemeleri / banka havalesi7 iş günü
Western Union Hızlı Nakitonu almak için 60 günün var
Rapida ödemeleri15 gün

Ödeme eşiği nedir?

Google AdSense ödeme eşiği örneği

Ödeme eşiği, ödeme almadan önce birkaç ay içinde toplamanız gereken minimum kazanç miktarıdır. Aşağıdaki örnek ödeme planında görebileceğiniz gibi, kazandığınız ay için yalnızca 40 ABD doları ödeme almayacaksınız, ancak sonraki ay 90 ABD doları kazandığında toplam 130 ABD doları kazandınız ve sonraki dönemde AdSense tarafından ödeme almaya hak kazandınız ay.

Ödeme eşiği para birimine göre farklıdır. İşte bazı örnek değerler.

Amerikan Doları100 $
Euro€ 70
İngiliz Sterlini£ 60
Yen¥ 8.000
Avustralya doları100 Avustralya Doları

Ödeme eşiği muhtemelen sizin için en önemli olanıdır, ancak AdSense’teki işlemlerle bağlantılı kazançlar için başka üç tür eşik daha vardır:

  • Adres doğrulama eşiği
  • Ödeme yöntemi seçim eşiği
  • İptal eşiği

Ayrıntılı eşik listesini gözden geçirebilirsiniz , ancak kaba bir yönelim olarak hepsinin eşiği 10 $ veya 10 € ‘dur .

Aydan sonra kazancım neden azalır?

Performans raporlarınızda gördüğünüz rakamlara tahmini kazançlar denir . AdSense’in kazançlarınızı kesinleşmesi ve sonucu hesabınızda Ödemeler> İşlemler altında görüntülemesi için önümüzdeki ayın 3’üne kadar ihtiyacı var .

Her iki sayı arasındaki farkın nedeni geçersiz tıklamalar ve gösterimlerdir. Google, bu tıklamaları nasıl ayırt ettikleri hakkında bilgi vermez, ancak bu geçersiz etkinliklerden biri kendi sitenizdeki reklamları tıklamaktır. AdSense politikasını çok sık ihlal ederseniz, ağa erişiminiz engellenebilir ve ödenmemiş ödemelerin tamamını kaybedebilirsiniz.

Ödeme bekletme nedir ve nasıl düzenlenir?

Herhangi bir nedenle sonraki ödeme dönemi için ödeme almak istemiyorsanız, ödeme eşiğinizi artırabilir veya AdSense ödemesini bir süre ertelemek için bir sonraki ödemeyi planlayabilirsiniz.

  1. Hesabınıza giriş yapın.
  2. Ödemeler’i seçin .
  3. Ayarları yönet’e gidin .
  4. Düzenle simgesine tıklayarak Ödeme planı seçeneklerini değiştirin
  5. Click Kaydet .
Google AdSense ödeme planı ayarları

Bekletmeyi o ayın 20’sinden önce verdiyseniz, yalnızca geçerli ay için ödemeleri bekletebilirsiniz .

Ödememi almadıysam ne yapabilirim?

Ödemenizi almadıysanız, ancak ödeme bilgilerinizi tamamladıysanız, toplam geliriniz ödeme eşiğinin üzerinde ve 60 günden uzun süredir ödenmesi gerekiyorsa ve AdSense kontrol panelinizde herhangi bir sorun görüntülenmiyorsa, AdSense’ten yeniden ödeme talep edebilirsiniz .

Örnek AdSense ödeme planı

Aşağıdaki ödeme planına, ödeme süreci için bazı temel örnekler ve eylemler ekledim.

AyKazançÖdemeNotlar
Ocak40 $AdSense’e başlarken; eşiğe ulaşılmadı
Şubat90 $eşiğe ilk kez ulaşıldı
Mart$200 dolar130 $Ocak ve Şubat için ödeme almak
Nisan250 $$200 dolarMart için ödeme almak

AdSense’ten bir ödeme makbuzu veya fatura alır mıyım?

Bir işletmeyseniz – ve çoğu ülkede sitenizde Google AdSense’i kullanıyorsanız – vergi daireniz için AdSense’ten bir fatura veya ödeme makbuzu almak isteyebilirsiniz. Bunu, Ödeme geçmişinizde Ödemeler> İşlemleri görüntüle altında bulabilirsiniz .

Kendi deneyimlerime göre, muhasebecinize veya vergi dairenize danışmanızı ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyup duymadıklarını sormanızı tavsiye ederim, örneğin performans raporunuzdan, hangi fiyata kaç gösterim veya tıklama sattığınızı belirten bazı istatistikler.

AdSense gelirindeki vergiler nasıl olur?

Ülkeniz vergi topladığı sürece, muhtemelen AdSense kazançlarınızda bir istisna yapmayacaktır. Ödemeniz gereken vergi miktarı elbette her ülkeye ve kişisel duruma göre çok bireyseldir, bu yüzden genel olarak burada karşılayamıyorum.

Google AdSense ödemeleriyle ilgili başka sorularınız varsa , el kitabına bakın .