Semrush Ödenen Paraya Değermi

0

SEO veya dijital pazarlama araştırması / analizi için SEMrush kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Uygulamalı SEMrush incelememizde, bu aracın sizin için doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacağız.

Her özelliği tartışacağız ve SEMrush’ın hangi bölümlerinin onu belirli işletmeler için uygun bir çözüm haline getirdiğini göreceğiz.

En ucuz planının ayda 100 dolar olduğu göz önüne alındığında, SEMrush’un işletmeniz için yatırıma değip değmeyeceği hakkında da konuşacağız. Pahalıdır, ancak karınızı önemli ölçüde artırmak için gereken anahtarları sağlayabilir.

Başlamak için, birincil kategorilerde SEMrush hakkında ne hissettiğimizi anlamak için aşağıdaki tabloya bir göz atın:

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Gördüğünüz gibi, fiyatlandırma SEMrush ile ilgili temel sorundur . Bununla birlikte, hemen hemen her kategori güçlü durur ve daha fazla para kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlayabilir.

Tam SEMrush incelememiz

Cesur ayrıntılarla ve SEMrush için her alanı nasıl puanladığımızla ilgileniyorsanız, derinlemesine bir SEMrush incelemesi görmek için okumaya devam edin.

En iyi özelliklere genel bakış

Araç kutunuzda SEMrush gibi bir SEO ve anahtar kelime analiz paketine sahip olmanın en büyük avantajlarından biri, işinizi geliştirmek için muhtemelen özelliklerin tükenmemesidir. Bir ay, rakip analizine bakmaya başlayabilirsiniz, sonraki ay tamamen farklı bir şey keşfedebilirsiniz.

Bu nedenle, SEMrush’ın özellik listesi oldukça uzundur. Yine de en önemli / etkileyici bulduğumuz özellikler şunlardır:

  • Düzenli olarak güncellenen geçmiş veriler ve anahtar kelime ölçümleriyle alan ve anahtar kelime analizi .
  • Pazar araştırması, trafik ve rakip karşılaştırması gibi unsurları kullanan rekabetçi analiz .
  • Anahtar kelimeleri kontrol etmek, bu anahtar kelimeleri izlemek ve markanız için sosyal profiller ve arama motoru sonuçları gibi çok çeşitli diğer unsurları analiz etmek için bir plan geliştirdiğiniz proje yönetimi .
  • İşletmenizdeki diğer paydaşlara (veya müşterilerinize) gönderebileceğiniz son derece gelişmiş raporlar . Raporlar beyaz etiketleme, markalama ve planlama seçeneklerini içerir.
  • İçeriğinizi ve rekabetin içeriğini de denetleyen tam içerikli bir pazarlama platformu . Araştırmak için doğru konuları bulurken yayınları takip edebilir ve SEO içerik şablonlarıyla çalışabilirsiniz.
  • Yerel sıralamaları, takibi ve yerel ısı haritaları ve müşteri inceleme yönetimi gibi diğer alanları kullanan yerel bir SEO listeleme yönetimi modülü . Bu özellikler ekstra ücrete tabidir.

SEMrush fiyatlandırması

SEMrush için ödeme yapıp yapmayacağınıza karar verirken, başlangıçta bir SEO aracı için ayda en az 100 $ ödeme yapma fikriyle dalga geçebilirsiniz. Ancak SEMrush, başka hiçbir yerde bulamayacağınız özelliklere sahiptir ve özelliklerin her biri, size yatırımınızın geri dönüşünü sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.

Bu gerçekten işletmenizin şu anda nerede olduğuna bağlı. Kısıtlı bir bütçeyle erken aşamalarda mısınız? Belki de SEMrush şu anda size göre değildir. Ancak biraz nakit akışı olan hızla büyüyen markaların bu satın alma işlemini haklı çıkarmakta hiçbir problemi olmamalı.

Fiyatlandırma planlarından neler bekleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  • Pro – aylık 99,95 ABD doları. Küçük şirketler ve yeni başlayanlar için tasarlandı.
  • Guru – aylık 199 dolar. Ajanslar ve orta ölçekli işletmeler için uygun.
  • İş – ayda 399,95 dolar. Ajanslar, büyük işletmeler ve e-ticaret operasyonları için idealdir .
  • Kurumsal – Özel arayüzünüzü yapılandırdığınızda belirlenen özel fiyatlandırma. Bu, büyük, hızla ölçeklenen markalar içindir.

Bunlar aylık fiyatlardır. Yıllık ödeme planını seçerseniz% 16 tasarruf edebilirsiniz.

Kısa bir süre için ücretsiz olarak test etmenizi sağlayan ücretsiz bir deneme sürümü de var.

Ekstra (isteğe bağlı) maliyetler

Dikkate alınması gereken bazı diğer isteğe bağlı maliyetler vardır:

  • Ekstra kullanıcılar – Kullanıcı başına aylık ek 70 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla.
  • Rekabetçi istihbarat eklentisi – trafik analizi, bir pazar araştırmacısı ve daha fazlası için ayda 200 ABD doları.
  • Temel yerel liste yönetimi – işletme bilgilerini ve daha fazlasını dağıtmak için ayda 20 ABD doları.
  • Premium yerel liste yönetimi – temel plandaki her şey için aylık 40 ABD doları artı yerel ısı haritası ve müşteri incelemelerine yanıt verme yeteneği.

Kullanıcı arayüzü

Şimdi, SEMrush incelememizin daha uygulamalı kısmına geçelim.

Hiç şüphe yok ki, SEMrush kontrol paneli göz korkutuyor. Ancak, araçlarla oynamak ve her şeyin nerede olduğunu anlamak uzun sürmez. Tıpkı Excel veya Photoshop gibi – tüm özellikleri asla kullanmayacaksınız, ancak işiniz büyüdükçe bunlara sahip olmak güzel.

Kontrol paneli, alanlarınızı analiz etmek ve trafiği kontrol etmek için çeşitli modüller içerir. Bunları uzun süreler boyunca izlemek için anahtar kelimeler de yazabilirsiniz .

Genel olarak, SEMrush kontrol panelindeyken her şey görüşündedir. Sürekli çalışabileceğiniz bir özellik hazinesidir.

Müşteri desteği ve gösterge tablosu kaynaklarını da seviyoruz. SEMrush, tüm müşteri destek noktalarına bağlantılar içerir ve özellikler arasında gezinirken her birinin ne yaptığını açıklayan küçük ipuçları alırsınız. Doğrudan müşteri desteğinin sadece bir tık ötede olduğundan bahsetmiyorum bile.

Sıra takibi

SEMrush’tan sıralama izleme, web sitenizin sektörünüzdeki diğerlerine kıyasla ne kadar iyi performans gösterdiğini ortaya çıkarmak için raporları ve SEO kontrol araçlarını birleştirir.

Bu araçların çoğu SEMrush’ta Projeler sekmesinin altındadır. Sayfa İçi SEO Denetleyicisi, tüm web sitesi sayfalarınızı yüklemenizi ve bunlara bağlanmanızı sağlar. Bundan sonra, SEO’nuzu nasıl geliştirebileceğiniz konusunda önerilerde bulunur.

Sıralama izleme araçları, belirli anahtar kelimeleri nasıl yazabileceğinizi ve ortalama kullanıcılar bu anahtar kelimeleri aradığında sayfalarınızın ve blog yayınlarınızın nasıl sıralandığını görerek içerik pazarlaması için de harikadır .Sonuç olarak, SEMrush sıralama izleme özellikleri , arama motorlarında ne kadar iyi sıraladığınıza sürekli olarak göz kulak olmanıza yardımcı olacak kadar sezgisel ve güçlü görünüyor . Ayrıca sosyal medya izleme bonusunu da alırsınız.

Anahtar kelime araştırması

SEMrush’ta anahtar kelime araştırması ilk bakışta kafa karıştırıcı gibi görünebilir, ancak esasen Google Anahtar Kelime Planlayıcı’nın gelişmiş bir sürümüdür. Araştırmanızın tümü, potansiyel anahtar kelimeleri yazarak başlar. SEMrush, daha sonra sıralaması daha kolay olabilecek anahtar kelime önerileri ile birlikte arama hacmi sayılarını ve eğilimlerini gösterecektir. Daha önce aklınıza gelmemiş olabilecek anahtar kelimeleri bulmak için mükemmel olan geniş, tam ve öbek anahtar kelimeleri arayabilirsiniz.

Rakip analiz araçları

SEMrush anahtar kelime önerisi ve arama motoru sıralama araçları yüksek kalitededir, ancak SEMrush rakip analizinde gerçekten üstündür .

Anahtar kelimeleri yazdığınız nihai casusluk aracıdır, ardından SEMrush birkaç rakip web sitesini sitenizle karşılaştırır. Tüm bu sitelerden en üst sıradaki anahtar kelimeleri, bu anahtar kelimeleri hedefleyerek rekabet edip edemeyeceğinize dair bilgilerle birlikte görüntüler.

Market Explorer adında bir özellik de var. Esasen, Pazar Gezgini web sitenizi alır ve benzer web sitelerini ortaya çıkarır. Bu diğer sitelerin trafiklerini nasıl elde ettiğini görebilir ve yönlendirmeler, arama veya sosyal pazarlama gibi şeylere odaklanmak için bir plan oluşturabilirsiniz.

Son olarak, bir anahtar kelimeyi aradığınız ve ardından büyük bir zihin haritası ve o konuyla ilgili rakiplerinizden gelen başlıkların bir listesini gördüğünüz Konu Araştırma özelliğinden keyif alıyoruz. Rakiplerinize nasıl doğrudan bir bakış olduğunu görmek için blog yazısı konuları oluşturmak için şimdiye kadar gördüğüm en iyi seçeneklerden biri