Pi coin (PI) Kripto Para Birimi Nedir, Temel Prensipleri ve Nasıl Maden Çıkarılır?

Dünyamız giderek daha fazla dijitalleştikçe, kripto para birimleri de bununla birlikte değişiyor. Her gün yeni heyecan verici özellikler ve fırsatlarla yeni kriptolar ortaya çıkıyor. Pi Ağı, sıradan insanlar için yeni bir erişilebilir dijital para birimi türünü temsil yeni bir para birimidir. Artık akıllı telefonu olan herkes PI kripto madenciliği yapabilir .

Pi Davet Kodu Alın

2019’da üç Stanford mezunu tarafından başlatılan PI kripto para birimi, kullanıcılar arasında hızla popülerlik kazandı. O kadar çok ki , fiyatı hakkında profesyonel tahminler zaten yayınlanıyor. Pi Network (PI) kripto para birimi nedir? PI madenciliği nasıl yapılır? Yeni makalemizde her şeyi öğrenin. 

Pi Ağı (PI) Ana Prensipleri

Pi Network beta sürümü, üç Stanford Doktora ve mezunu tarafından 3/14/19 tarihinde piyasaya sürüldü:

  • Teknolojiler Başkanı Dr. Nicolas Kokkalis;
  • Ürün Müdürü Dr Chengdiao Fan;
  • Vincent McPhillip, Topluluk Başkanı.

Pi Network, kullanıcıların herhangi bir mobil cihazdan PI kripto para birimi kazanmalarına olanak tanır. Bu genel olarak kripto para birimi evriminin sonucudur. Bitcoin çok fazla elektrik gerektirdiği için eski moda olmaya başlarken, PI coin’ler tamamen çevre dostudur. Pi Network, yüksek elektrik maliyetleri olmadan Proof-of-Work algoritmasını kullanır. 

Pi Ağı geliştirmenin üç adımı vardır:

Aşama 1. Tasarım ve Token Dağıtımı

Pi sunucusu, çalıştıktan sonra çalışacağı için merkezi olmayan bir sistemin davranışını taklit eden bir vinç görevi görür. Bu aşamada, kullanıcı deneyimi ve davranışında iyileştirmeler mümkündür ve ana ağın kararlı aşamasına kıyasla nispeten kolaydır. Kullanıcılar için tüm madeni para basımı, piyasaya sürüldükten sonra canlı ağa aktarılacaktır. 

Başka bir deyişle, canlı ağ, 1. aşama sırasında oluşturulan tüm hesap sahiplerinin bakiyelerini bloke etmek için oluşumunda önceden monte edilecek ve tamamen merkezi olmayan sistemle aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Pi bu aşamada borsalarda gösterilmez ve başka bir para birimiyle Pi satın almak imkansızdır.

Aşama 2. Test Ağı

Ana ağı başlatmadan önce, ana bilgisayar yazılımı test ağına konuşlandırılacaktır. Test ağı, ana ağ ile tam olarak aynı güven programını kullanır. Pi çekirdek ekibi, test ağında birden fazla düğümü barındıracak, ancak daha fazla öncüyü test ağında kendi düğümlerini başlatmaya teşvik edecek. Aslında, herhangi bir düğümün ana ağa katılması için, test ağıyla başlaması tavsiye edilir. 

Test ağı, ilk aşamada ve periyodik olarak Pi emülatörü ile paralel çalışacaktır. Örneğin, test ağındaki boşlukları ve eksiklikleri yakalamak için her iki sistemin sonuçları günlük olarak karşılaştırılacaktır. Pi geliştiricilerinin düzeltmeler önermesine ve uygulamasına izin verecektir. Her iki sistemin tam paralel olarak başlatılmasından sonra testnet, sonuçlarının emülatörle tutarlı olacağı bir duruma ulaşacaktır. Topluluk hazır olduğunda,

Aşama 3. Ana Ağ

Topluluk, yazılımın üretime hazır olduğunu hissettiğinde ve test ağında kapsamlı bir şekilde test edildiğinde, Pi ağının resmi ana ağı başlatılacaktır. Önemli bir ayrıntı, ana şeye geçiş sırasında, yalnızca gerçek kişilere ait olduğu teyit edilen hesapların kısıtlanmayacağıdır. 

Bundan sonra, vinç ve Pi aşama 1 ağ emülatörü kapatılacak ve sistem sonsuza kadar bağımsız olarak çalışmaya devam edecek. Gelecekteki protokol güncellemeleri Pi topluluğu ve çekirdek Pi ekibi tarafından sunulacak ve komite tarafından önerilecektir. Bunların uygulanması ve konuşlandırılması, diğer blok zincirleri gibi madencilik yazılımını güncelleyen düğümlere bağlı olacaktır. 

Para birimini hiçbir merkezi otorite kontrol etmeyecek ve tamamen merkezden dağıtılacaktır. Sahte kullanıcıların veya yinelenen kullanıcıların kalıntıları atılacaktır. Bu, Pi’nin borsalara bağlanabileceği aşamadır.

PI Cryptocurrency Madenciliği Nasıl Yapılır?

Changelly uygulamasını kullanmak kadar kolay ve sezgisel . Ağa bağlanmak için iOS veya Android tabanlı bir mobil cihaza sahip olmak yeterlidir. Ardından şu basit talimatları izleyin:

  • İşletim sisteminizin türüne bağlı olarak App Store veya Google Play’e gidin.
  • Arama boşluğuna Pi Ağı yazın.
  • Uygulamayı akıllı telefonunuza indirin ve açın.
  • Kayıt yöntemini belirtin: Facebook veya telefon numarası. Çok daha güvenli olduğu için ikinci seçeneği öneriyoruz.
  • İkamet ettiğiniz ülkeyi ve telefon numarasını girin.
  • Adı, soyadı ve takma adı girin.

Kayıt olduktan sonra, her kullanıcı hesap başına 1 Pi alır. Sistem aşağıdaki kademeleri sağlar:

Pioneer , tüm kullanıcılar için giriş seviyesi sıralamadır. Üretim boyutu 0,39 π / saattir. Kayıt sırasında sevk programına katıldıysanız, bunu 0,49 π / saate yükseltebilirsiniz;

Katkıda bulunan . Bu sıralamayı almak için üç gün boyunca kripto para madenciliği yapın;

Büyükelçi . Diğer üyeleri Pi Ağına bağlanmaya davet eden kullanıcılar için bir sıralama.

Düğüm. Ağa ek ekipman bağlayan üyeler. Bu seviye hala geliştirme aşamasındadır ve daha sonra kullanıma sunulacaktır.

Uygulamayı açtığınızda ‘benim’ düğmesine basmanız gerekir. Uygulamayı açık tutmanıza gerek yok, sadece 24 saatte bir düğmeyi etkinleştirin ve paraları alacaksınız. 

PI Cryptocurrency Nerede Saklanır

Cüzdan, madeni paralarınızı çıkardığınız uygulamadır. Projenin 3. aşaması sırasında, özel / genel anahtarlarınızın tam sahipliğini alma seçeneğine de sahip olacaksınız.

PI Cryptocurrency’te Nerede Ticaret Yapılır

Coingecko’ya göre, PI kripto para birimi bazı borsalarda işlem görebilir. En popüler çiftlerin mevcudiyetini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz. 


BTC
ETHUSDT
Hotbit
Gate.io
Bittrex

Özet

Şu ana kadar Pi Network, mobil madencilik alanında sadece bir deneydir. Ekip projeyi geliştirmeye devam ederse, uygulama kripto alanında gerçek bir fenomen haline gelecektir. Bizi izlemeye devam edin!

BURADAN Pİ COİN UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ

Pi Davet Kodu Alın Daha Hızlı Kazın