Pi Network – Dijital Para Birimi İncelemesi: aldatmaca mı değil mi?

Ortaya çıkan her yeni kripto para birimi fikri için bir bitcoin olsaydı, çok zengin bir adam olurdum. Görünüşe göre, her birkaç ayda bir, tüm küresel para sorunlarımıza çözüm olacağına söz veren yeni bir katılımcımız var. Çoğumuzun sahip olduğumuzun farkına bile varmadığı sorunlar!

Bu yazıda size dijital para dünyasına hızla büyüyen bir girişten bahsedeceğim. Daha önce olanlardan farklı bir fikir ve arkasındaki Stamford Üniversitesi ekibi devrim niteliğinde olabileceğini iddia ediyor. Milyonlarca insan bunu kazanmak için çoktan kaydoldu!

Riskler olduğunu düşündüğüm şeyler de dahil olmak üzere, bilmeniz gerekenler ve nasıl dahil olabileceğiniz hakkında size bilgi vereceğim. Sonuç olarak, bunu yapmak ücretsiz ve kısa vadede size para kazandırmayacak olsa da, gerçekten yükselmesi durumunda kumar oynamaya değer olabilir!

Bayanlar ve baylar, sizi yeni bir dijital para birimi olan Pi ile tanıştırmama izin verin.

Burada kısa bir not: Birkaç aydır telefonlarımızda Pi madenciliği yapıyoruz ve ne hakkında yazdığımızı kontrol ediyoruz. Pi Ağı ile başka bir ilişkimiz yok ve aşağıdaki makale bizim dürüst görüşümüzü temsil ediyor sahip olduğumuz şüphelerden bunu görebilirsiniz .)

Bazılarınız buraya özellikle bir katılım kodu aramak için geldiniz. Ağda birisini tanımıyorsanız, bizimkini kullanabilirsiniz: CB81 .

Pi kripto para birimi nedir ve nasıl farklıdır?

Arkasındaki ekibe göre, “Pi, telefonunuzdan madencilik yapabileceğiniz (veya kazanabileceğiniz) sıradan insanlar için ve onlar tarafından yeni bir kripto para birimidir”. Yeterince basit geliyor.

Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford doktoraları tarafından geliştirilen, dünya genelinde 10 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/Atahan56 linkini takip edin ve davetiye kodu olarak bizim kullanıcı adımızı (Atahan56) kullanın.

İşte özetleyen kendi videoları:

İki büyük satış noktası var:

  1. Herkes tarafından erişilebilir ve benimsenmesi (veya kazanması) kolaydır.
  2. Sıradan insanlara bankaların, teknoloji devlerinin ve diğer aracıların ceplerini doldurmak yerine daha fazla ekonomik değer elde etme şansı veriyor.

İlk nokta konusunda kesinlikle haklılar. Kazanmayı çok kolay bulduk. Akıllı telefonu olan herkes, bunu yalnızca Pi uygulamasını ( android veya iPhone’da mevcuttur) indirip günde bir kez kontrol ederek yapabilir. Makalenin ilerleyen kısımlarında bir madencilik ağına nasıl katılacağınız ve nasıl başlayacağınız hakkında daha fazla tavsiye var.

Telefon uygulaması müdahaleci değil. Pil gücü ve ihmal edilebilir veri kullanmaz, bu yüzden orada olduğunu bile zar zor biliyorsunuz.

Bu, madencilik yapmak için özel ekipman ve uzmanlığa ihtiyaç duyduğunuz Bitcoin ile tam bir tezat oluşturuyor. Ve bunu yaparken tüketilen güç kesinlikle şok edicidir (çok kasıtlı) – Digiconomist’in kullanışlı izleyicisinden de görebileceğiniz gibi :

Pi Cryptocurrency’i ne için kullanabilirim?

Şu anda, dürüst cevap: çok değil.

Pi’nin arkasındaki akıllı beyinlerin uzun vadeli bir planı var. Sonunda, mallar ve hizmetler için eşler arası bir pazar oluşturarak, Pi kullanarak doğrudan mal ve hizmet satın almanıza izin vermeyi amaçlıyorlar.

Ayrıca, Pi’yi fiat para birimiyle (£, € veya $ gibi) değiştirme şansı da sunulacak. Bunların hepsinin projenin “3. aşaması” nda mümkün olması gerekiyor.

Anlaşılır bir şekilde, ‘3. aşamanın’ tam olarak ne olduğunu merak edeceksiniz. Yeterli sayıda kullanıcının katılmasını içeren Aşama 1 Mart 2019’da başlatıldı ve bir yıl sonra tamamlandı.

Bu nedenle, büyük ölçüde bir test aşaması olan Aşama 2’deyiz ve kullanıcılar, ağı merkezden uzaklaştırmak için bilgisayarlarında ‘düğüm’ yazılımını test etmeye gönüllü olabilirler (ancak telefonunuza bağlı kalabilirsiniz).

Pi’nin 3. aşamaya geçme tarihi bu nedenle sabit değildir ve 2. aşamadaki ilerleme düzeyine bağlıdır.

Hiçbirimiz bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz – aylar, yıllar sürebilir, hatta hiç gerçekleşmeyebilir. Bu belirsizlik eksikliği, proje hakkında şüphe duymak için büyük bir neden.

Şüpheli olma nedenleri

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dürüst olmak gerekirse, dijital para birimleri söz konusu olduğunda her zaman şüpheciyim. Bir para biriminin havadan yaratılabileceği, elektronik olarak var olabileceği ve sonra aniden gerçek paraya değer olabileceği fikri, saf simya gibi görünür. Bitcoin’in değeri konusundaki endişelerimi zaten ifade ettim .

Pi söz konusu olduğunda, sadece 3 kişi tarafından geliştirilmiştir (kuşkusuz, kulağa akıllı gelen 3 kişi – hepsi Stamford Üniversitesi mezunları, ikisi doktora mezunu). Dürüst olursam, dijital para devriminin bakış açısını bu şekilde görmedim.

Elbette, Pi ana akım haline gelecek ve yüz milyonlarca kullanıcıyı ve milyarlarca işlemi destekleyecekse, ekibin hızla genişlemesi gerekecektir.

Uygulamanın Android sürümünde çok sayıda iyi yorum var – ancak kendi araştırmanızı yapın. Ona bir yıldız verenler bazı teknik zorluklarla karşılaşmış gibi görünüyor.

Neredeyse hiç reklam kullanmadan, şu anda ağda 3,5 milyondan fazla insan var ! Ve bu, lansmandan sadece bir yıl sonra, Mart 2020’de 2. Aşama’ya geçerken oldu. Sadece kulaktan kulağa oldukça etkileyici!

Birçok yönden, kurucuların mütevazı, bütçe görünümlerini tercih ediyorum – kesinlikle Fyre Festivali organizatörleri gibi yatlarda modellerle poz verdiklerinden daha güvenilir.

Günün sonunda, kripto para birimleri söz konusu olduğunda hiçbir kesinlik yok . Ve teklifleri bunu sunmuyor – sadece sizi gemiye davet etmek ve ne olacağını görmek meselesi.

Bir uygulamayı indirme ve günde bir kez açma çabasından başka bir yatırım yapmanız gerekmediğini düşünürsek, özellikle bunun ne olabileceğini düşündüğünüzde bu makul bir anlaşma gibi görünüyor .

Güncelleme: Mayıs 2020’de Pi platformu, platformunda reklamlar yayınlamaya başladı. Yaratıcılar, bunu çeşitli maliyetleri finanse etmek ve kendi kendine devam ettirmek için gerekli bir adım olarak tanımlar. Reklamlar nispeten rahatsız edici görünüyor ve eğer platformun gelişimini uygulanabilir bir şeye finanse etmelerine yardımcı oluyorsa, orada bulunmalarıyla birlikte olurum.

Pi’den bir dilim almak – Nasıl madencilik yapılır

Yukarıda da söylediğimiz gibi, Pi madenciliği sadece uygulamayı edinme meselesidir – ‘Pi Ağı’nı arayın (veya bu android veya iPhone bağlantılarına tıklayın – bunlar bağlı kuruluş bağlantıları DEĞİLDİR ) ve günde bir kez kontrol edin.

Uygulamayı bir süredir kullanıyoruz ve herhangi bir sorun yaşamadık. Ayrıca pilin bitmediğini veya önemli miktarda veri kullanmadığını da doğrulayabiliriz.

Pi ağının güvenli kalmasına yardımcı olmak için ağdaki başka birine katılmanız gerekir. Katılacak başka kimseniz yoksa, o zaman CB81 kodumu (veya size 1 ücretsiz Pi vermesi gereken bu bağlantıyı: https://minepi.com/ kullanabilirsiniz – lütfen herhangi bir yükümlülük altında hissetmeyin bu.

Yaptığım şeyi yapmayın ve sadece bir kodu tahmin edin, çünkü a) tamamen bir yabancıya bağlanırsınız ve b) o yabancı aktif olmayabilir (ve benim seçtiğim yabancının durumunda), bu da madenciliğinizi yavaşlatır ilerleme.

Ağdaki madencilik oranınızı artırmak için bir şeyler yapabilirsiniz: diğer aktif madencilere katılmak , bunu yapmanın en kolay ve en açık yoludur, bu nedenle ilgilenen arkadaşlarınızı ve ailenizi dahil etmeye değer.

Arkadaşlarınızı ve ailenizi kaydetmek, kulağa biraz piramit şeması gibi gelmesini sağlar, bu yüzden biraz şüphecilik için hazırlanın. Pi Ağı, güvenliklerinin bu kişisel ağlar tarafından artırıldığını iddia ediyor ve daha hızlı madencilik yapmanıza yardımcı oluyor.

Pi Davet Kodu Alın

Bununla birlikte, yalnızca doğrudan ağınızdan kazandığınızı, diğer insanların ağından kredi almadığınızı unutmayın – bu nedenle, bu dijital çok seviyeli bir pazarlama planı değildir. Şu anda, ağınıza katılabilecek kişilerin sayısında herhangi bir kısıtlama yok gibi görünüyor, bu nedenle, hemen ağınıza katılacak çok sayıda insan alırsanız, çok daha fazla Pi madenciliği yapabilirsiniz. Bu, platformun bu erken aşamalarda büyümesine yardımcı olmak için açıkça bir taktiktir.

Özet

Pi için ilk günler olmasına rağmen, göz ardı edilemeyecek bir hızla büyüyor. Kazanmaya başlamak ücretsiz ve kolaydır ve bizim için bu, denemeye değer kıldı.

Boşa harcanan zamanın dışında, kaybedecek çok az şeyiniz var. Elbette bir anlamı olmayabilir, ama hedeflerine ulaşırsa o zaman oldukça önemli olacaktır. Ve bu durumda, erken gelmek sonunda güzel bir şekilde karşılığını verebilir!

Aşağıdaki yorumlardan bunun hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin.

Buradan Pi coin Uygulamasını İndirebilirsiniz