Niş Anahtar Kelimeler Kelime Araştırma / Niche Keywords

Arama motoru optimizasyonu (SEO) kampanyanızı iyileştirmek veya tıklama başına ödeme (PPC) reklam kampanyanızla daha değerli potansiyel müşterilere ulaşmak mı istiyorsunuz ? Öyleyse, işinize nitelikli trafik ve ilgili potansiyel müşteriler çekmenize yardımcı olacak niş anahtar kelimeler kullanmaya başlamanız gerekir.

Ama bekleyin, niş anahtar kelimeler nedir ve bunları nasıl bulursunuz?

Bu sayfada, niş anahtar kelimelerin ne olduğunu inceleyeceğiz ve size doğru niş anahtar kelimeleri bulmanız için dört adım sunacağız. Niş anahtar kelimeler ve diğer yararlı pazarlama stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Haftalık Gelir’e abone olun !

Niş anahtar kelimeler nelerdir?

Niş anahtar kelimeler, belirli bir alana veya sektöre odaklanan son derece spesifik anahtar kelimelerdir. Bu anahtar kelimeler , üç veya daha fazla kelime içeren uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir. Niş anahtar kelimeler, spesifik olduklarından daha düşük bir arama hacmine sahip olma eğilimindedir, ancak web sitenize daha nitelikli trafik çekerler.

Niş anahtar kelime örneği nedir?

Diyelim ki bir organik temizlik şirketiniz var.

İşletmeniz için bazı harika niş anahtar kelimeler “ev sahipleri için toksik olmayan temizlik ürünleri” veya “çevre dostu ticari temizlik ürünleri” olacaktır. Bunlar son derece spesifik anahtar kelimelerdir ve organik temizlik ürünleriyle ilgilenen daha büyük insan grubu içindeki küçük gruplara hitap eder.

“Çevre dostu ticari temizlik ürünleri” gibi bir anahtar kelimeye baktığınızda, sıradan kişinin bu arama terimini kullanmadığını bilirsiniz. Yalnızca çevre dostu, ticari sınıf temizlik ürünleri satın almak isteyenler bu niş anahtar kelimeyi kullanacaktır.

Niş anahtar kelimeleri nerede kullanırım?

Niş anahtar kelimeler, SEO ve PPC kampanyalarınızda kritik bir rol oynar.

İle SEO , bu anahtar kelimeler alakalı arama sonuçlarında rütbe yardımcı olur. Örneğin, çevre dostu ticari temizlik ürünlerine odaklanan bir sayfa oluşturduysanız ve başlığı başlıklarınızda ve paragraflarınızda olduğu gibi tamamen entegre ettiyseniz, o terim için arama sonuçlarında sıralama olasılığınız artar.

PPC ile niş anahtar kelimeler seçmek, alakalı potansiyel müşterilere ulaşmanıza ve onları işletmenize çekmenize olanak tanır. Niş bir anahtar kelimeye teklif vermeye karar verdiğinizde, reklamınızın arama sonuçlarında en nitelikli potansiyel müşterilerin önünde görünmesine yardımcı olursunuz.

Niş anahtar kelimeler işletmem için neden önemlidir?

Artık “Niş anahtar kelimeler nelerdir?” Sorusunun cevabını bildiğinize göre niş anahtar kelimelerin işletmenizle neden alakalı olduğunu merak edebilirsiniz. Bu anahtar kelimeler neden tonlarca arama hacmi olan geniş, popüler anahtar terimlerden daha önemlidir?

Niş anahtar kelime araştırması yapmak hayati önem taşır çünkü niş anahtar kelimeler şirketinizle alakalı potansiyel müşterilerdir.

Birisi “organik temizlik” ararsa, aramanın ardındaki amacı bilmek zordur. Organik bir temizlik şirketi mi bulmak istiyorlar? Organik temizlik hakkında daha fazla bilgi mi arıyorlar? Yoksa organik temizlik ürünleri satın almaları mı gerekiyor?

Genel, kısa kuyruklu bir anahtar kelime ile bilmek zordur.

Bununla birlikte, niş anahtar kelimelerin net bir arama amacı vardır. Birisi “ev sahipleri için toksik olmayan temizlik ürünleri” ararsa, arayan kişinin evi için toksik olmayan ürünler arayan bir ev sahibi olduğunu bilirsiniz.

Bu anahtar kelime için arama sonuçlarında hedefleme ve sıralama, işletmenizin hedef kitlenize ulaşmasını sağlar. Ek olarak, niş anahtar kelimelerin arama sonuçlarında sıralanması daha kolaydır. Kısa anahtar kelimelere göre daha az rekabete ve daha alakalı potansiyel müşterilere sahiptirler, bu da niş anahtar kelimeleri değerli kılar.

İşletmeniz için doğru niş anahtar kelimeleri nasıl bulabilirsiniz?

Şimdi “niş anahtar kelimeler nedir?” Doğru olanları nasıl bulacağınıza odaklanmanın zamanı geldi.

Şirketiniz için alakalı niş anahtar kelimeleri bulmak ve sürdürmek için şu dört adımı inceleyin:

1. Nişinizi tanımlayın

Niş anahtar kelime araştırması yapmadan önce nişinizi belirleyin.

Nişinizi oluşturmadıysanız, işletmeniz için alakalı anahtar kelimeler bulamazsınız.

Peki, nişinizi nasıl keşfedersiniz? Bu üç adımda:

  1. Sektörünüzü kurun: Bu adım apaçık görünebilir, ancak ilk adım sektörünüzü kurmaktır. Örneğin organik bir temizlik şirketiyseniz, temizlik sektörüne girersiniz.
  2. Ürün veya hizmetlerinizi değerlendirin: Ürünleriniz veya hizmetleriniz nişinizi belirler. Ne sunduğunuzu bildiğinizde, hangi pazar nişini işgal ettiğinizi bilirsiniz. Örneğin bir organik temizlik şirketi, temizlik endüstrisinin organik sektöründe çalışacak.
  3. Çözdüğünüz sorunları belirleyin: İster ürün ister hizmet sunuyor olun, müşterileriniz için bir sorunu çözersiniz. Örneğin bir organik temizlik şirketi, toksik temizleyiciler kullanmak istemeyen insanlara yardım ediyor. Pazarınızın sorunlarını belirlediğinizde nişinizi bulabilirsiniz.

Bu üç adım, nişinizi keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Nişinizi oluşturarak, işletmeniz için en iyi niş anahtar kelimeleri bulacaksınız.

2. En iyi niş anahtar kelimeleri bulmak için anahtar kelime araştırması yapın

Nişinizi belirledikten sonra , işletmenizle alakalı terimleri keşfetmek için anahtar kelime araştırması yapmaya başlayabilirsiniz . Niş anahtar kelime araştırması, web siteniz ve ücretli reklam kampanyalarınız için değerli kelime öbekleri listesi oluşturmanıza yardımcı olur.

Anahtar kelimeleri araştırmaya başlamak için yararlı bir anahtar kelime araştırma aracı bulun . Anahtar kelime araştırma araçlarının bazı örnekleri, KeywordsFX ve Anahtar Kelime Aracı’nı içerir . Seçeneklerinizi karşılaştırabilir ve hangisini en çok beğendiğinizi görebilirsiniz.

Hangi aracı kullanmak istediğinizi belirledikten sonra aramaya başlayın.

Uzun kuyruklu, niş anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olması için kısa kuyruklu anahtar kelimeler kullanabilirsiniz.

Örneğin, “organik temizleyiciler” aranırken sonuçlara bakalım.

Bu örnekle, “organik kanal temizleyicileri” ve “organik fırın temizleyicileri” gibi bazı niş anahtar kelimeler görebilirsiniz. Bu ürünleri sunuyorsanız, bu ürünleri arayan insanlara ulaşmak için bu niş anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.

Niş anahtar kelime araştırması yaptığınızda, işinizle alakalı olacağını düşündüğünüz bir anahtar kelime listesi derleyin. Her anahtar kelimeyi listeden çıkarmanıza gerek yoktur. İşletmenize uyan ve yüksek kaliteli potansiyel müşteriler ve trafik çekme potansiyeli en yüksek olanlara odaklanın.

3. Anahtar kelime listenizi analiz edin

Bir anahtar kelime listesine sahip olduğunuzda, hangilerine öncelik verileceğini görmek için bunları analiz edin.

Anahtar kelime listenizin tamamını kullanmanıza gerek yoktur. Önemli olan, işletmenizle alakalı potansiyel anahtar kelimelerin bir listesine sahip olmanızdır, bu nedenle orada hangi terimlerin bulunduğunu ve nasıl performans gösterdiğini bilirsiniz.

Her bir anahtar kelimenin aylık arama hacmini Ubersuggest gibi bir araçla veya insanların bu terimi ne sıklıkla aradığını analiz ederek başlayabilirsiniz . Niş anahtarkelimelerle, daha düşük bir anahtar kelime hacmi göreceksiniz, ancak bu uzun anahtar kelimelerin birbirine karşı nasıl yığıldığını görmek yine de önemlidir.

Bu niş anahtar kelimeleri SEO için kullanmak istiyorsanız, anahtar kelime zorluğuna bakmak isteyeceksiniz. Bunun adı, araca bağlı olarak değişecektir. Bazı araçlar buna SEO zorluğu, anahtar kelime zorluğu veya rekabet der.

Ne derseniz deyin, bu metrik bir anahtar kelime için sıralamanın ne kadar zor olacağına odaklanır.

Anahtar kelime zorluğu, 0 düşük zorluk ve 100 büyük zorluk olmak üzere 0-100 arası bir ölçekte çalışır. Bu metrik, arama sonuçlarında sıralanmaya çalışırken bakmak için çok önemlidir çünkü kolay mı yoksa zor mu olacağını anlamanıza yardımcı olur.

Bir PPC kampanyası için niş anahtar kelimeler kullanmak istiyorsanız, tıklama başı maliyet (TBM) bölümüne özellikle dikkat etmeniz gerekir . Bu bölüm, şirketlerin birisinin o anahtar kelime için reklamını tıkladığında ödediği ortalama tutarı size söyler.

Bu bilgiler, bir reklam kampanyası için hangi anahtar kelimelerin uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olur. Ayrıca, PPC reklamlarınız için teklifler belirlerken size yol gösterecektir .

Bu bilgileri analiz ederek, hangi anahtar kelimelerin kampanyanıza ve hedeflerinize en uygun olduğunu belirleyebilirsiniz.

4. Niş anahtar kelimelerinizi gerektiği gibi izleyin ve uyarlayın

Sayfalarınız için doğru anahtar kelimeleri bulup bunları entegre ettikten sonra çalışmalarınız devam eder. İşletmeniz için değerli sonuçlar sağlayıp sağlamadıklarını görmek için anahtar kelimelerinizi ve performanslarını tutarlı bir şekilde izlemeniz çok önemlidir.

SEO kampanyanıza anahtar kelimeler eklediğinizde, performanslarını birkaç ay boyunca izlemeniz gerekir. Sen sıralanmayabilir olmaz nasıl Sayfalarınız rütbe zamanla göz kulak gerekir, böylece hemen bir anahtar kelime için.

Bir sayfayı birkaç aydır izliyorsanız ve sıralaması iyi değilse, sayfayı daha fazla optimize etmeniz gerekebilir. Sayfanız için mükemmel bir anahtar kelimeye sahip olabilirsiniz, ancak sıralaması iyi değilse, arama sonuçlarına daha iyi uyması için daha fazla bağlantı kurmanız veya sayfa içeriğini optimize etmeniz gerekebilir .

PPC’ye gelince, reklamınız için anahtar kelimelerin çok rekabetçi olduğunu fark edebilirsiniz. Anahtar kelime için sıralama yapmaya çalışırken kaynakları ve zamanı boşa harcamak yerine, ilk anahtar kelime araştırmanıza geri dönebilir ve sayfa için farklı bir anahtar kelime bulabilirsiniz.

Örneğin, “organik temizleyiciler” için bir reklam yayınlamaya çalışıyorsanız, anahtar kelimeyi çok rekabetçi bulabilir ve ödediğiniz tutar için yeterli tıklama almayabilirsiniz.

Bunun yerine, anahtar kelime araştırma panosuna geri dönersiniz ve “ev sahipleri için organik temizleyiciler” gibi daha uzun bir anahtar kelime seçersiniz. Reklamınızın performansını izlerken, daha fazla tıklama ve dönüşüm sağladığını görürsünüz.

Kampanyanızı izlemeye zaman ayırdığınız için, hangi anahtar kelimelerin en çok işe yaradığını buldunuz.

Anahtar kelime performansını sürekli olarak izleyerek, işletmeniz için en iyi niş anahtar kelimeleri bulacaksınız.

Niş anahtar kelimeler için sıralamaya bugün başlayın

İşletmenize daha fazla ilgili müşteri çekmeye başlamak istiyorsanız, doğru niş anahtar kelimeleri bulmaya yatırım yapmalısınız. En iyi niş anahtar kelimeler, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arayan insanlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.